trepák

trepák

trepák 800 720 Centrum pre tradičnú ľudovú kultúru

trepák

(harfa)
nástroj na roztrepávanie zrazeného ovčieho mlieka – súčasť bačovského riadu. Bol zhotovený z jedného kusa dreva.

Typy trepákov. Prevzaté z Encyklopédia ľudovej kultúry Slovenska, 2. Bratislava 1995.
Typy trepákov. Prevzaté z Encyklopédia ľudovej kultúry Slovenska, 2. Bratislava 1995.

AutorPeter Slavkovský

Pozri aj
Literatúra

Podolák, J.: Tradičné ovčiarstvo na Slovensku. Bratislava 1982.

Preskočiť na obsah

Táto webová stránka používa cookies na zlepšenie vášho zážitku z prehliadania a zabezpečenie správneho fungovania stránky. Pokračovaním v používaní tejto stránky potvrdzujete a prijímate používanie cookies.

Prijať všetky Prijať len potrebné